Freedag igen!

Då var det dax igen... Fredag efter lunch och strålande solsken-yees!
Haft en underbar dag "so far"- dagis stängt så Lilla O har varit hemma och så har vi haft en liten gullig bonuspojke att pyssla om. Det har vi gjort på bästa sätt med lek, blöjbyten, utfodring och skön promenad.
Solen väcker verkligen liv i allt levande och fåglarna verkligen kvittrar omkring, gräsmattan börjar åter bli grön. Snart snart dags för årets första klipp...
Ett av många tydliga vårtecken är den efterlängtade Våffeldagen som ju infaller imorn, samma datum varje år, 25 mars. I fjol åkte förlängningsladden fram och vi gräddade våfflorna utomhus då vädret tillät det- då blir det ju ännu godare! Väderutsikterna ser lovande ut för morgondagen så det kan nog bli möjligt i år igen. Barnsligt gott med klassikerna gräddklick, hemgjort björnbärsylt och lite färsk frukt!

Våffelrecept för ca 8 våfflor....

100 g smör, smält
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 dl mjölk

  1. Blanda först de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner mjölken.
  2. Vispa ordentligt för att undvika klumpar, tillsätt sedan det smälta smöret, vispa runt och grädda i det heta våffeljärnet.
  3. Servera direkt från våffeljärnet med sylt, grädde, färska frukt och hackade nötter. 
Skall i helgen, utöver nygräddade våfflor, prova en av Skånes godaste Bruncher, ser med spänning framemot detta. Lovar att återkomma med omdöme och bildbevis.
Happy Friday to you!
Kraam Louise by Lisa på landet
 
 
 
 
#1 - - GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen:

Men alltså, slå sig ned vid det bordet just nu - ja tack! Ser magiskt gott ut!