Året som gick!

Ännu ett år har i snabb takt passerat förbi, fyllt med nya intryck, upplevelser och händelser av olika slag.
Det är verkligen med spänning och nyfikenhet som jag nu blickar framåt och hoppas att år 2017 blir ett händelserikt år, i positiv bemärkelse, med spännande arbetsuppdrag, en lyckad kokbokslansering och minnesfyllda upplevelser av olika slag med familj och vänner.
Och det viktigaste av allt- hälsan- att vi håller oss friska och krya!
Kikade igenom bildarkivet från det gångna året och delger här ett litet axplock, häng gärna mé...
Januari
Från hösten 2015- sommaren 2016 arbetade jag som konsult i marknadsteamet på Helsingborgsföretaget Finax. En lärorik och spännande tid på många sätt. En kulen januaridag bjöd jag mina kollegor på en vansinnigt god mjuk pepparkaka smaksatt med mängder av kardemumma- det är verkligen mumma tycker jag- även kollegorna tycktes det som;).
Februari
Lyckligtvis höll vi oss krya hela månaden, vilket passade utmärkt då det var tjänsteresor åt höger och vänster. Låt mig tro och hoppas att det kanske var för att vi ofta åt oss mätta på mängder av linser och bönor i olika former såsom bl a här med grönsaker, hackade nötter, fröer, grön örtvinaigrette och inte minst i smakrika grytor.
Mars
På Finax lanserade vi under våren ett mjölsortimentet under varumärket Ramlösa Kvarn. Hur smart som helst att för konsumenten tydliggöra olika mjölsorters egenskaper och karaktär. För visst är det skillnad på mjöl och mjöl. Vårvetebaserade Rustique Vetemjöl gick utmärkt att göra kanelbullar på. Annars ett mjöl som används vid bak av rustika frallor/limpor och surdegsbröd.
April
Till slut började våren visa sig så smått och vi frossade fortsatt i fina tulpaner i olika färger och former. De sprider verkligen lyckorus kring sig. Vi unnande oss ett och annat "scones-moment" och provade att baka med naturligt glutenfria mjölsorter på Durra & Teffmjöl - gott- absolut gott!
Maj
Avslutningar på diverse aktiviteter, leveranser på ett antal uppdrag och flertalet fotograferingar bestod denna månad av. Lyckligt att få vara "sin egen" där en del av detta arbete kan utföras utomhus, i egna trädgården- tummen upp för det! En lördag minns jag vi bakade goda bagels som vi toppade med olika frötoppings och fyllde med creamcheese, nässelpesto mm. Smarr!
Juni
För 3:e året i rad planerade jag in en arbetsresa till fantastiska Göteborg. Blir lika upprymd efter varje 2-dagars vistelse här. Ett antal pärlor är givetvis funna och besöks årligen, tex Champagnebaren- såå gott och läckert och även Artilleriet med sin dunderkänsla för allt kring interiör. Artilleriet Kitchen ligger mig lite extra varmt om hjärtat av förklarliga själ...
Ovan- Grymma Artilleriet kitchen med alltifrån stort och smått till sitt hemmakök!
Kalla & varma smårätter på Champagnebaren, gärna på en barstol utan sällskap- passar mig utmärkt!
Juli
Sommarlov, sommarlov, sommarlov- dags för efterlängtad ledighet och tid för att bara vara..... Vädret kunde ju visa sig från en bättre sida, men det tycktes vi inte lida av påtagligt mycket.
Frukost i gröngräset, en sommarfavorit. Och konsumtionen av vattenmelon den är stor och håller i sig sommaren rakt igenom.
Jag förespråkar sommarmåltider utomhus-på stranden, i skogen, som här, hos mamma och pappa med den rutiga duken.....Tänk så måååånga måltider vi äter inomhus under året, det gäller att passa på att njuta ute i möjligaste mån.
Augusti
Vi spenderade 2 fina veckor på biltur i Europa och passerade bla Österikkiska Alperna, vinodlingar i Italien och smällheta södra Frankrike. Avrundade med natursköna Alsace. De här frukosten har jag sparat i min minnesbank. Inte ofta frukostbuffén dukas upp på detta vis..
Ett av alla sommarens alla tårtkalas med tårta toppad med trädgårdens björnbär och grannens dahlior i sällskap! Vardagen var åter i mitten av augusti och jag hade en rivstart med lyckosamt möte med kokboksförlag och fotograf. En dröm gick i uppfyllelse! Hur häftigt som helst att under vintern 2016-2017 få arbeta fram en alldeles egen kokbok. Lääängtar såå till lanseringen- hösten 2017!
September
Business as usual, emellanåt, med hemmakontor. Björnbärsutbudet gick mig inte obemärkt förbi, fantastiskt att äta nyplockade, baka med och fylla frysen med.
Oktober
Hösten var intensiv med många reportage åt tidningar och andra livsmedelsföretag. Kul att få tänka mat, recept & rekvisita dagarna i ända. Vi förlängde sommarfeelingen med en tur till Frankrike.
Grönsaksmarknader i medelhavsländerna inspirerar massvis, tack vare alla färger, former och otroliga utbud!
Nedan: En fridfull plats under olivträdet där vi åt både frukost och drack ett glas eftermiddagsvin!
November
En som oftast gråmulen månad men det han jag inte ens reflektera åt i det höga vardagstempot.
Bakade urgoda Brownies till mitt födelsedagskalas i slutet av månaden.
December
Årets sista månad som avslutades med lyckat jul & nyårsfirande.
En av fördelarna med att driva sitt eget företag är jag på egen hand kan styra min tid vad jag tycker passar bäst. Valde denna gång att avrunda året med att inte tokstressa och arbeta till 100%, vilket var perfekt!
Varvade arbete med annat trevligt att förhöja julstämningen med och kände mig oförskämt pigg då vi gick på julledighet. Ett lyckat recept att göra om till nästa år.
Stänger härmed år 2016 med stor tacksamhet. Håller tummarna att det fortsätter så och ser framemot ett tag till med busväder och vinterkyla för att sedan slå om till efterlängtad vår och sommar med allt vad det innebär.
Nyårskram Louise by Lisa på landet
 
 
 
 
4 kommentarer publicerat i Tillbakablick
Taggar: #Artilleriet, #Bagels#, #artillerietthekitchen, #björnbärsbullar
#1 - - Silja:

Så vackra bilder! Dom där browniesarna såg verkligen lockande ut 😍

Svar: TACK snälla! Ha en bra dag!
Lisapålandet

#2 - - Mirre:

Men oh så gott allt ser ut och söt dotter

Svar: Tack snälla! Ja, hon är verkligen en liten sötnos, min minsting!! Ha en bra dag!
Lisapålandet

#3 - - Kejs :

Härligt att läsa om ditt aktiva år, Louise!

Svar: Tack snälla Kejsan!! Hoppas ni har det underbart på er resa långt borta. Samma upplägg gjorde jag året efter studenten, inspirerad av Cecilia och Helene!! Hälsa 70-åringen! Stor kram
Lisapålandet

#4 - - meh.blo.gg:

Fin krönika

Svar: Tack snälla!
Lisapålandet