En kvart i solen!

En av fördelarna med att driva eget företag är friheten. I viss mån styr jag helt och hållet själv över min tid och mina arbetsdagar, inte dumt alls. I de flesta fall är det fantastiskt. Det tyckte jag, inte minst idag då solen sken från en blå himmel kring lunchtid, då jag åt en grön lunch, sittandes i gungstolen med blommande trädgård omkring, doftandes fläderbuskar och höra ljudet från diskuterandes fåglar.
Helt ljuvligt att slippa allt vad personalmatsalar heter, just så kände jag idag, en annan dag kan önskemålen vara de motsatta.
Det blev så gott, mustig kyld tomatsoppa med rostade mandelflarn, taboulé med citronvinaigrette och ädelost crème och härligt vallmoknäcke från Olof Viktor´s på Österlen och en skiva getost on top, mums helt enkelt!
Ett hopplock från förrgårkvällens middag..
En lunch i egna täppan, medans solen strålar är oustanding.
I fredags besökte jag Möllevångstorget i Malmö under förmiddagen för att köpa frukt och grönt, lite asiatiska godsaker, likaså en del Mellanösternmat.
Köpte härliga meloner, de största buketter av förstklassig mynta och persilja för enstaka få kronor, svensk sparris och ekologiska citroner till dagens flädersaftskok.
All mynta, persilja och kvisttomater som insförskaffades hamnade i denna goda taboulé- perfekt sommarsallad till grillat eller som huvudrätt på egen hand:
 
BULGUR
FINHACKADE TOMATER
GENERÖST MED MYNTA
GENERÖST MED PERSILJA
GUL FINHACKAD LÖK
HYVLAD PARMESAN
FLINGSALT
CITRONVINAIGRETTE
ROSTAD SOLROSKÄRNOR

Goda tillbehör om salladen äts som huvudrätt:
Mustig tomatsoppa
Vallmonäcke med getost
Ädelost crème fraiche
Midsommarfeelingen får vi hoppas infinner sig inom kort, för snart är det minsann dags. Ser framemot allt som hör midsommarafton därtill, Mat & Dryck såklart och den traditionsenliga dansen, detta år, med stor sannolikhet iklädda höga gummistövlar och fodrad regnrock;)
 
GLAD MIDSOMMAR ALLIHOP!
Kram Louise by Lisa på landet
 
#1 - - Robex Lundgren:

mums

Svar: Yes, mums!! Glad Midsommar till dig från SKåne
Lisapålandet

#2 - - Cornelia:

Åh så härligt det ser ut! :) MUMS.

Svar: Tack Cornelia;) Glad Midsommar!! Hälsning från SKåne
Lisapålandet

#3 - - angelicasvarld.blogg.se:

Men så mysigt och va gott det ser ut!!

En härlig midsommar önskar jag dig!

Svar: Glad Midsommar till dig med Angelica!! Hälsningar från Skåne
Lisapålandet