Aldrig trodde väl jag.....

....att just jag någonsin skulle delta med konst på den årligt återkommande konstrundan som sker runtomkring i Skåne kring påsk. Detta med tanke på att mina färdigheter i att måla och rita är så gott som obefintliga.
Men, det finns ju olika variationer av konst, och i år, under påskhelgen var jag delaktig i en inspirationsmonter med tema Konst/Foto/Måltid/Blommor vid Övedskloster.
Här ställde vi ut smakfulla matfotografier tillsammans med rustik rekvisita och kreativa blomsterarrangemang. Fint porslin dukades bordet med, och jag är övertygad om att många fick en ÅHHHHHH- HÄÄÄRLIG VÅR-känsla då de möttes av montern.
Vi som skapade "utställningen" i montern var Mikael med världens "grönaste fingrar" som till vardags bland annat driver Trädgårdsbutiken Bougainvillea, strax utanför Vellinge i Skåne. Den grymma matfotografen var Caroline som tillsammans med mig i egenskap av matkreatör, fotograferade vårmenyn som sedermera ramades in och prydde monterns antikgrå väggar.
Hur kul som helst att samarbeta med människor med en stor portion estetisk ådra!
VÄLKOMMEN VÅR!!
Här hänger "matkonsten" med vårig touche på menyn- Sparriscrostini med bubbel, Nässelsoppa med vaktelägg, Vårsallad med variation av primörer, Scones med smaksatt smör och Syrlig & Len Citronmousse och avslutningsvis himmelska praliner.....
Underbart porslin från Ståhl i vårens färgerl- elegant, rustikt och vackert- allt på en och samma gång!!
En av de blommor som är mest förknippade med våren; penséer och tulpaner- här gavs tillfälle att frossa i de båda!
Vår på Övedskloster i strålande solsken!
Ett litet smakprov på hur det går alldeles utmärkt att vara delaktig i en konstrunda trots begränsade färdigheter i målarkunskap:)
Jag hoppas vi ses vid nästa års konstrunda igen!
GLAD VÅR ALLIHOP!
 
Kram Louise by Lisa på landet
#1 - - angelicasvarld.blogg.se:

Vilka vackra bilder!

Svar: TACK Snälla;)
Lisapålandet

#2 - - Marita:

Helt fantastisk dukning och bilder :)

Kram/Marita

Svar: Tack Marita! Så glad jag blir... och tusen tack för all hjälp med rekvisita, underbart.... Kram till dig så ses vi snart igen
Lisapålandet