Chokladbomber med Kahlúa!

Den mexikanska kaffelikören Kahlúa smaksatt med örter och vanilj är inte alls tokig att smaksätta chokladdesserter med. Flaskutformningen och etikettdesignen är inte så upplyftande och har nog sett likadan ut sedan den lanserades, men bortsett från det en klassiker, inte minst i "Russian-sammanhang"- såväl Black som White!
Att smaksätta klassiska chokladbollar med Kahlúa är mumsigt värre- väl värt att prova!!
Att sedan rulla dem i dekorativt strössel gör dessa bomber till ett utsökt lördagsgodis för de vuxna!!
CHOKLADBOMBER med KAHLÚA
ca 20 st
 
100 gram mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
2 tsk äkta vanilj
3 msk kvalitetskakao
3-4 msk Kahlúa (smaksätt efter behag)
 
Strössel
 
GÖR SÅ HÄR
Blanda smör, strösocker och havregryn i en skål.
Tillsätt vanilj och kakao till ovan blandning, tillsätt sist Kahlúa (av önskad mängd)
Forma till små bollar och rulla i favoritströsslet!
Förvara svalt..
Strössel gör utseendet festligt och inbjudande! Jag köper ofta på Lagerhaus, som just nu säljer ut just strössel till halva priset! Andra webshoppar som säljer tårtdekorationer är bl.a Bagarn och kocken och Strössel och annat! Tycker oftast att enkel dekoration är det som vinner, och gärna av det mer naturliga slaget!
Nåväl, chokladbomber i all ära men Imornbitti kl 04.40 bär det äntligen av, tjejweekend i Palma, som jag har längtat- hur trevligt som helst!
Väskan skall nu packas med solglasögon, strandväska och en god bok.. Förväntningarna är höga och de lär med största sannolikhet införlivas..
På återseeende "mes amies"!
 
Kram Louise by Lisa på landet
#1 - - Småstadsfrun:

Nämen det har var verkligen trevligt! Jag som absolut älskar chokladbollar o kan äta de precis när som! Dessa hade passat mig utmärkt känner jag direkt ^^

Svar: Underbart- jag är övertygad om att du inte kommer bli besviken. Dessa chokladbomber är verkligen supermumsiga!! Lycka till....
Lisapålandet