Thanks to Mallorca...

Fina fina Mallorca- åter hemma igen efter min första vistelse någonsin på Mallorca. Innan resan kändes det som att jag var den absolut enda som inte varit på "Mallis"- många åker nu dit och lever gott med ett avbrott från vardagslunken, så även vi!
4 väninnor har över helgen ätit och druckit gott, roat varandra, morgonpromenerat längs havet, simmat, ätit frukost i 3 timmar, shoppat, kört bil bland bergen, diskuterat politik, rådgivit varandra om barnens bästa höstjacka och mycket mer- GRYMT energigivande! Nedan följer ett bildregn....
Ett beskymmersfritt liv vid poolkanten- här serverades vi mangosmoothies i solskenet. Vårt hotell Portixol var fantastiskt och rekommenderas gärna- smakfullt, hjälpsam personal, himmelsk frukost och med 10 minuters cykelavstånd till hjärtat av Palma.
Vid sidan av poolen läste vi de senaste magasinen om höstens heta mode, de godaste äppel&päronrecepten mm.
Såå gott vi ätit; alltifrån inhemska tapas, asiatiska fiskrätter, tempurafriterade grönsaker, matiga linssallader och min stora favorit- krämig getost på toast, serverad som toppen på en generös sallad... Några av de restauranger vi blivit rekomenderade och besökte var; Koa och Emilio Innobar- båda med vällagad spännande mat. 
Vackra Palma!
Långfrukostarna på hotell Portixol kommer jag sent att glömma- fräscha med massor av frön, nötter, torkad frukt, färskt frukt, hälsoamma nötströssel till morgonyogurten och mycket mer. En rejäl skiva manchego på det grova morgonbrödet blev också en storfavorit. Mmmm Manchego, en av de spanska ostarna jag gillar absolut allra mest!  
En hyrbil tog oss till bergsbyn Valldemossa, strax utanför Palma, där vi strosade omkring bland småbutiker och serveringar. Underbart att komma ut från stan och få en känsla för den mallorcanska landsbygden.
Ett besök på munkklostret i Valldemossa var intressant- välbevarat med imponerande bibliotek bl a- innefattande även den plats där pianisten Frederic Chopin bodde under ett antal år vid 1830-talets mitt. Vart och ett av rummen vätte ut mot fantastisk utsikt över dalen och grönskande små trädgårdar bestående av palmer, buxbomshäckar, citronträd och kaktusar.
I närheten av Valldemossa ligger den lilla bergsbyn Deià med boutiquehotellet Belmond La Residencia. En rogivande oas långt bort från vardagens måsten! Fantastisk plats där vi åt en god lunch och hälsade på semestrande släktingar! 
Väldoftande rosor kantade entréen från stora gatan upp till hotellet!
Olivträd, citron- och limeträd överallt- ljuvlig citrusdoft från limeträdens blad. Det får bli till att laga en citrontarte i dagarna! September är en behaglig månad att besöka ön i, både sol och moln och ljumma regn. 
Borta bra men hemma bäst-
Efter all god restaurangmat i flera dagar är det skönt att komma hem och få fixa sina egna lunchtallrik, lite "man tager vad man haver"! Salladssuget kvarstår även efter hemkomsten...
Kan återigen konstatera att det är kul att resa iväg med vänninor i några dagar för att upptäcka nya miljöer, smaker och kulturer tillsammans, och få lite distans till hemmalivet.
Att imorse få bli väckt av hoppandes kidz i sängen var det bästa välkomnandet jag kunde få- grymt att få vara hemma igen i ett höstigt men milt Skåne!!
 
Tummen upp för tjejweekend på Mallorca, helt enkelt;)
Kram Louise by Lisa på landet
3 kommentarer
publicerat i Resemål
Taggar: #belmondlaresidencia#, #deia#, #emilioinnobar#, #koapalma#, #mallorca#, #portixol#, #weekendipalma#
Visa fler inlägg