Några dagar i Rom!

Ljuvliga ljuvliga Rom!
Att få lämna det svenska novembermörkret för att flyga några timmar till fantastiska Rom det kan jag varmt rekommendera! Vilken trivsam stad, trots att det är en storstad och huvudstad och massor av folk.
Tur med vädret hade vi, 23 grader under dagarna och något svalare under kvällarna. Sol och ljumma vindar, vi prickade helt rätt i almanackan om man säger så!
En bra variation av gott att äta med långa vinluncher, museum, kultur, lite shopping och långpromenader runt i stan. Italienarna kan ju verkligen det där med mat, den enklaste pastan med säsongens tryffel kommer jag sent att glömma!
Lövtunna pizzor åts vid matmeckat Eataly, ett paradis för den matintresserade med ett generöst utbud av landets alla delikatesser i flera plan, livsmedel att såväl ta med sig hem, som att äta på plats!
Sagolika byggnader, pampiga fasader, charmiga balkonger, utsmyckningar i största allmänhet och historiska sevärdheter blev vi bortskämda med i dagarna 4!
Marknadsförsäljning med finaste grönsaker, färska från närodlade bönder. Visst vill man så gärna plocka med sig allt gott och tillaga då man kommer hem..
En härlig oas, Hotel de Russie föll oss alldeles utmärkt i smaken, ett stenkast från Piazza del Popolo! Att bo, eller bara ta en kopp te, eller en drink med stora goda gröna oliver- eller en alldeles fantastisk frukost som vi! En frukostbuffé att drömma sig tillbaka till då det emellanåt går våldsamt fort en vardagsmorgon!
Längs gator och torg och på innegårdar känns sommaren och tidig höst närvarande, mängder av citrusfrukter och färska fikon att se på och fascineras av.
Vid Piazza di Spagna möts stadens folk närhelst på dagen, ett högljutt folkmyller med förväntansfulla turister med kamera på magen, stadens inhemska på väg till kontoret och en charmig varieté av olika försäljare av de mesta larviga ting, höstens pryl: en förlängd arm så att man får till den absolut bästa "selfien" på semestern. Vi lyckades gudskelov att inte få med en sådan hem i bagaget.
Allt har sin tid, efter en skön hösthelg i Rom är det ganska så skönt att komma hem till snålblåsten och få tända brasan och värma sig med en god kopp varm choklad och minnas allt härligt som fått upplevas på bortaplan.
 
Må så gott, Louise by Lisa på landet
0 kommentarer publicerat i Resemål
Taggar: #eataly, #hotelderussie, #hösteweekendirom, #rom