Lördagsgodis för vuxna!

En återkommande snackis i barnfamiljer, i alla fall i vår familj veckan lång, är hur många dagar det är kvar tills det är lördag. Oftast inte för att det finns önskemål och längtan efter sovmorgon utan snarare för det är ju veckans ENDA godisdag! Såklart är det något alldeles speciellt som man ju inte vill ta bort från de små, så en liten påse om lördagen hör ju till och förhoppningsvis går det inte överstyr med sockerchocken!
Vuxengodis hör man mer sällan talas om men här är ett klockrent lördagsgodis för den chokladsugne som vill synda litegrann- en hederlig hemmavispad och därefter hemmarullad tryffel, slutligen doppad i rostade hasselnötter och rostade kokoschips! Snyggt och ljuvligt gott att få unna sig till en stor kopp kvällste då lugnet lagt sig i hemmet efter en härlig utelördag i Skönaste Maj!
CHOKLAD & INGEFÄRSTRYFFLAR
ca 20 st

250 gram mörk kvalitetschoklad
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk honung
1 msk smör
1 kryddmått flingsalt
1,5 msk färskriven ingefära
2 dl grovhackade rostade hasselnötter (Sellton)
2 dl grovhackade rostade kokoschips (Sellton)
 
GÖR SÅ HÄR
Hacka chokladen fint med kniv eller i hushållsmaskin.
Koka upp grädde och honung och häll över chokladen under omrörning, tillsätt smör, flingsalt och färskriven ingefära och mixa.
Häll över chokladen i en skål täckt med plastfilm och låt stelna i kylen i ca 3-4 timmar.
Forma chokladen till bollar och rulla hälften i hasselnötter och hälften i kokosflagor.
Låt stå svalt tills det att de skall serveras.
En liten charmig ask kan ju fyllas med chokladtryfflar och ges bort till en god vän, till sin kära mamma på Mors dag, till förskolepedagogerna i sommarpresent, eller någon annan man tycker om som vill göras lite extra chokladglad.
Färgen orange var jag tidigare något skeptisk till, men inte längre. Orange är en urläcker färg som symboliserar hösten då den är som bäst med knallorangea blad och löv! Är stormförtjust i min orangea Jellybean skål på fot som passar helt perfekt för detta ändamål.
Att rulla tryfflarna i grovhackade hasselnötter och kokoschips är lite roligare istället för kakao. Har testat Sellton´s rostade hasselnötter och kokoschips och är mycket imponerad över smak och kvalité. Nötterna kräver mera tugg och kan bytas ut mot finhackade gojibär, rostade solroskärnor eller andra nötter och kärnor.
Inte många minuter kvar till veckans älskade godisdag, och jag skall iallafall avsluta den med en av ovan praliner.
Hoppas du med!! Den som väntar på något gott....
 
4 kommentarer publicerat i Praliner
Taggar: #chokladochingefärstryffel, #chokladtryffel, #lördagsgodis, #lördagsgodis för vuxna, #sellton, #selltonsrostadehasselnötter, #selltonsrostadekokoschips
#1 - - Jenny :

Oh så fint det ser ut Louis, vilken toppenide´att rulla dem i rostade hasselnötter, cocoschips och smaksätta med ingerfära, måste prövas. Skålen var ursöt. :)

Svar: Tack Jenny! Så glad att du fick inspiration tack vare mina tryfflar. De är himmelska och de rostade hasselnötterna är såå goda därtill:) Stor kram
Louise Bondebjer

#2 - - Sofie Sjöström:

Ser otroligt goda ut! Vilken fin blogg du har.

Svar: Tack snälla Sofie! Så glad jag blir att du tycker om min blogg. Varmt välkommen tillbaka! Hälsning Louise
Louise Bondebjer

#3 - - Carola:

Fin blogg med massa massa gott!//Carola

Svar: Tack Carola, så glad jag blir att du tycker om min blogg! Varmt välkommen tillbaka!Hälsning Louise
Louise Bondebjer

#4 - - dack-dack.com:

Ser så god ut! Ska laga dem. Tack :)

Svar: Så glad jag blir! Hoppas de blir kanongoda.. Hälsning Louise
Louise Bondebjer