Startskottet för Detox!

Idag har den spännande 2-veckors resan med energigivande Detox startat, hur nyfiken som helst är jag på det här!
Tack vare inspirerande ord från olika håll om att bli mer medveten om vad man egentligen stoppar i sig, har lockat mig att äta och dricka sunt, motionera och helt enkelt prioritera hälsan under denna 2 veckors-period.
En enastående skriven handbok av Ulrika Fallenius och Glowbyu känns tryggt att ha vid sin sida då funderingar dyker upp.
Fördelarna med en Detox tycks vara många så jag är övertygad om att jag avslutar det hela som nöjd och belåten fylld av energi och nyttig kunskap om att leva ett än mer välmående liv.
Första dagen har gått smärtfritt, jag hoppas det fortsätter likaså.
Efter uppstigning i tidig otta, ungefär samtidigt som solen började lysa, drack jag ett glas ljummet vatten med lite citron, finriven ingefära, kanel och cayennepeppar- mums!
Efter att ha mixat ihop ingredienserna till nedan Morotsbröd smet jag ut på min dagliga morgonmotionsrunda, denna morgon en sagolik soluppgång.
Under tiden gräddades morotsbröden som blev riktigt goda. Grundreceptet och idén till bröden fick jag i vår handbok, sen lade jag till färsk rosmarin och torkade aprikoser för lite mer smak.
Om en Detox skulle inneburit att matintaget skulle minskas och att vandra runt i ständig hunger hade jag aldrig varit intresserad. Tvärtom, här skall det ätas rätt sorts mat i generösa mängder, så långa långa vägar ifrån hungerstankar.
 En superfrukost som komplement till morgongröten eller filmjölken jag vanligtvis brukar äta.
 
FRASIGA MOROTSBRÖD
ca 15-20 st
 
500 gram grovriven morot
1 dl solrosfrön (GoGreen)
1 dl pumpakärnor (GoGreen)
1/2 dl sesamfrön (GoGreen)
1 dl krossade linfrön (GoGreen)
2 tsk finhackad färsk rosmarin
5 st finhackade torkade aprikoser
2 ekologiska ägg
 
GÖR SÅ HÄR
 
Sätt ugnen på 175 grader, alternativt 165 graders varmluftsugn om du har 2 plåtar.
Lägg de rivna morötterna i en skål.
Tillsätt frön och kärnor, rosmarin och aprikoser och rör om.
Vispa ihop 2 ägg och rör ner i morotssmeten.
Placera platta kakor på bakplåtspapper, ca 15-20 st.
Grädda i ugnen i ca 60 minuter.
KLART!
 
 Ett frasigt morotsbröd/kex/flarn att ha mogen avokado uppå, likaså tomat och ärtskott- gav fin mättnad.
 En saftig apelsin fick ersätta morgonens fruktdrink..
 En intensiv dag från början till slut börja nalkas mot sitt slut. Jag som gillar att laga mat tycker det är extra kul att få tänka i nya banor kring måltiden, då det faktiskt är en hel del ingredienser som jag normalt äter som nu skall uteslutas. Detox kräver måltidsplanering minst sagt! Tack vare att jag aldrig dricker kaffe, utan bara te, helst grönt- så känns det som att omställningen är något mer lindrig än för den inbitna kaffedrickaren.
Imorgon blir det nytt på menyn och en timmes tennis att se framemot:)
Just det, ett glas vatten till är nog bara bra innan läggdags!
#1 - - Paulina Winfridsson :

Börjar oxå bli intresserad av Detox, skulle kanske prova jag oxå. Vad är det för ingredienser som man bör utesluta? Tjusiga och fina bilder-:) kramar

Svar: Bästa Paulina! Jag tror verkligen att detox skulle passa dig.. En hel del ingredienser skall uteslutas men väldigt många går att äta.. Det som framförallt skall uteslutas är alkohol och kaffe, men även charkiturier, fisk och ägg, havre, komjölksprodukter, pasta, ris, salt, skaldjur, smör, socker, svart te mm..
Jag får berätta mer helt enkelt!
Stor kram Louise
Louise Bondebjer

#2 - - Paulina Winfridsson:

Vad får man egentligen äta under tiden som man genomför en Detox? Hänger Lars oxå med på detta? Dags att dricka upp det svarta teet och undvika en del matprodukter .... Ska man köra en 2 veckors rensning och sen fortsätta med samma mat framöver, eller hur är det tänkt?

Svar: Hej Palle! man får äta massor vid en detox, listan är lång, det går inte ut på att fasta och gå runt hungrig. Lasse supportar mig men gör ingen Detox själv;) Jag berättar gärna mer, låt oss höras en dag inom kort. Klart du skall prova! Det härliga är att man får ett sunt och bra förhållningssätt till mat så jag kommer snitsa till min mat efter Detoxen så att den blir hälsosammare än tidigare.. Hörs snart! Stor kram
Louise Bondebjer