En skrynklig 50-lapp...

Med storslagna idéer och nyklippta naglar styrdes bilen mot den inspirerande Trädgårdshandeln för att för första gången i år få sätta fingrarna i jorden.  Jag såg framför mig alla papperspåsar jag skulle komma hem med för den stora vårplanteringen i krukorna kring huset. Efter en lång stunds botanisering bland butikens spännande plantor upptäckte jag att plånboken var glömd hemma.
Till en början blev jag rejält besviken på mig själv och tänkte, suck, jag åker genast hem för att hämta plånboken. I samma ögonblick hittade jag en skrynklig 50-lapp i min oljerock och tänkte att det var nog meningen att jag inte skulle handla blommor för mer än så. Inte på något sätt lika spännande som jag sett senariot framför mig men det blev bra ändå.
Jag beslutade mig för att köpa ett antal söta små minipenseer och istället låta naturens fantastiska knoppar och smålökar i rabatterna från höstens plantering få stå för uppvisningen.
Grenar och kvistar efter att ha beskurit äppelträd och körsbärsträd är ju det vackraste som finns tillsammans, här i den gamla vindbitna lövkorgen.
Med assistans från Oscar hamnade dessa småblå våriga penséer i jordfylld kruka. Klippte av en del knoppiga grenar från syrenbuskarna som jag stoppade ner bland de små blå...
En av de första buskarna om våren att blomma är den gula Forsythian, inte en storfavorit hos mig, men ändå väldigt uppskattad då den är tidig att blomma och det är ju underbart att se att det börjar hända ett och annat på buskar och träd efter en lång tid utan någon som helst förändring.
Vårt körsbärsträd nerifrån och upp, stammen är imponerande och minst sagt slingrig.
De uppskattade solglimtarna kommer och går och temperaturen varierar dramatiskt från dag till dag. Då solen visar sig önskar jag att den aldrig försvinner igen. Vinterjackan var på väg till kemtvätten igår, men det får vänta lite till.
Här har Oscar letat fram en liten kruka och helt på egen hand planterat en liten pensée till barnens egna lilla hörna. Efter en stunds trädgårdsarbete satt vi i lä och småpratade med gassande sol mot våra bleka kinder och svalkade oss med varsitt glas flädersaft från fjolårets saftkok och en nybakad hallongrotta- Lyckorus i vårsolen!
#1 - - charlotte:

Det låter härligt! Vill också sitta och pysa i vårsolen. Vad pysslar du med annars (förutom allt det roliga som vi ser här på bloggen)? Är det catering businessen som är ditt huvudfokus eller söker du jobb på annat håll?

Svar: Hej Charlotte, visst är det underbart med vår och sol och trädgårdspyssel:)Jag vet ju att du har väldans gröna fingrar och är en fena på det där med blomster;)
Söker fortsatt jobb med roliga sidospår... Hur har du det nu, kvar i Höganäs?
Stor Vårkram
Louise Bondebjer

#2 - - Fia:

Härliga bilder! :)

Svar: Tack snälla:)
Louise Bondebjer

#3 - - Anna Moll:

Vilken vacker kruka med rutmönster!

Svar: Tack Anna:)Har köpt dem på Katrinetorp strax utan för Malmö.
Ett ställe du skulle älska... Om du är i Malmö en dag äter jag gärna lunch med dig i deras restaurang.. Snart måste vi ses! Hoppas ni alla 5 mår utmärkt!
Stor kram
Louise Bondebjer