Porslin & jag...

Sommaren visar sig från sin absolut bästa sida med solsken från tidigaste morgon till senaste kvällen!
Glada är vi alla för det, precis så här drömmer vi om att det skall vara under sommarmånaderna! Visst är det dock skönt med en regndag någon gång då och då, så att man med gott samvete kan hålla sig inomhus för att fixa & baka och få lite gjort, och att en liten stund dra filten upp till näsan och ligga raklång i soffan och läsa bok!
Sommaren innebär sina måsten.. Jag har ganska många, så det kan bli lite hektiskt, men det är det värt:) Ett besök som hör sommaren till är hos färgglada Agneta Livijn som i sitt garage i Torekov ställer ut sitt läckra porslin som i år dominerades av ljuva & ljusa färger i gult, turkost, vitt och lite rosa! 
Agneta är en härlig Stockholmskvinna som brinner för sitt porslin och sina vackra tavlor hon målar! Jag bekantade mig med porslinet för första gången under mitt sommararbete på Rosendals trädgårdar 2001, och sedan dess väller mina skåp av dessa användbara fat, skålar, karaffer, assietter, te & kaffekoppar mm.
I år fick jag med mig en mängd av skålar och fat från Agnetas "Garageshop", jag blir lite som ett barn i en godisbutik, vill verkligen ha allt och drömmer sedan om besöket natt efter natt..
En enklaste sommarlunch "en famille", blir som en fin måltid, tack vare att maten serveras från fina tallrikar och skålar! Det behöver inte vara fest för att det fina porslinet skall tas fram- en liten skål med filmjölk blir så mycket godare i en utvald skål. Försöker alltid tänka så, den enkla smörgåslunchen blir något man minns...
Charmigaste skålarna med "öron", blev här scones & fruktskålar men passar minst lika bra till kokta nypotatisar och späda morötter!
Blommiga fat ligger mig varmt om hjärtat, storblommigt och svalkande melon, YUMMIE!
Lunchfilen..
Ser framemot att inom kort bjuda en godaste sommarsallad från det stora fatet ovan i sval turkos nyans, åter igen, öronen att hålla i och se på är hur bra som helst!
Ljumma Scones i porslin..
Ovan tallrikar designade av Cath Kidston hittade jag i en liten gårdsbutik förra sommaren..
Fortsätt njut av finaste sommaren och av porslin du gillar, likaså bestick och vackra glas, och tygservetten såklart, det blir vardag med fest..
Nu stundar morgonmotion och "frukostprepp"..
KRAM!
#1 - - Anonym:

åh så härligt de ser ut.

Svar: Tack rara! Enkla sommarluncher är verkligen goda trots sin enkelhet....
Louise Bondebjer