Sommar på Solhaga!

Finaste sommar! Så bortskämda vi är av att solen strålar dagarna i ända.
De tidiga morgnarna och de sena kvällarna är som magiska med tropiska temperaturer vilka inbjuder till fina bad, utemiddagar, cykelturer, bär & blomsterplock, trädgårdspyssel och ständigt glassätande! Barnen kommer sent i säng, vilket för deras del resulterar i långa sovmorgnar, och det är helt underbart för mig som morgonpigg att inta frukost, träning och tidningsläsning i lugn och ro!
En fin strandvecka i Halland har just avslutats och det känns nästan som vi fått simhud mellan tårna!
På vår väg hem till Skåne stannade vi till i den lilla orten Slöinge, strax söder om Falkenberg, ett stenkast från E6:an. Här görs alltid ett obligatoriskt stopp på Solhaga Stenugnsbageri. Det charmigaste av caféer med godaste smörgåsar, bröd, bullar och kakor!
Här kan de minsann konsten att baka GOTT!
Doften av nybakat sprider sig långa vägar ut från bageriet och folk vallfärdar hit för att antingen få sitta och äta gott i trädgården, alternativt att köpa med sig godsakerna hem.
Den vackra, gamla träveranden omges av fina sommarblommor.
Lugnet i trädgården är påtaglig och vi som gäster blir väl omhändertagna!
Smöriga kardemummaknutar, såå goda!
Slöinge kan tyckas vara en sömnig liten ort vid ett första möte, men här råder aktivitet med Siaglassfabrik, Antikbutik, Trädgårdscafé i äppellund och omgivande gårdar som säljer högkvalitativt kött från glada djur.
Inte långt därifrån, vid Skrea Backe, har matglada Lisa Lemke sin nyöppnade pizzeria, Prostens Pizza, där just pizza, tilltugg och goda drinkar kan ätas och drickas i lantlig miljö.
Ett café helt i min stil med små blommor från trädgården i vas, gamla koppar och fat och assietter att äta från...
Här gillar vi att sitta under fruktträden....
Lilla O bakar kakor och serverar te till gästerna omkring oss..
Ett stopp i lilla Slöinge kan varmt rekommenderas, det känns lite som att tiden stannat här samtidigt som att största trendmedvetenhet inom Bak defintivt råder!
 
 
Visa fler inlägg