Du vackra snödroppe..

Äntligen äntligen! Från och med nu erbjuder trädgården litet, smått och fint att plocka in i värmen.
Den generösa rosenbuketten som är fångsten under sommarmånaderna, känns fortfarande overklig.
De små ljuvligt söta snödropparna, tappra och modiga som vågar sig fram redan- är något alldeles speciellt.
Snödropparna ingår i amaryllisfamiljen och kommer att under stundande 2 månader samsas därute tillsammans med den gula vintergäcken och de blå/lila och orangea krokusarna.
Har just tittat närmre på denna lilla lökväxt, så fin med sina 6 kronblad, 3 yttre stora och 3 inre små med vardera en grön fläck, var och en av dem.
Barnens silvermuggar, som de fått varsin i doppresent av mormor och morfar, passar utmärkt för småblommor, att ställa bredvid sängkanten eller var helst den passar in.
Då de små charmörerna blommat ut, kommer sedan narcisser, påskliljor, tulpaner, följt av äppelblom och körsbärsblom och det knoppas helt plötsligt överallt, fåglarna sjunger, guldgula rapsfält blommar likaså kraftfulla rhodondendron, doftande syrener- ja listan kan göras lång.
Vi trädgårdsentusiaster vallfärdar till handelsträdgårdarna för att inspireras och handplocka det vi tycker allra mest om att ta med oss hem till vår egna täppa eller balkong. Vardagsrummet flyttar ut och helt plötsligt så är det sommar igen.
Ja, längtar det gör vi nog alla men fram tills dess får vi ta vara på det lilla och fina som nu finns att tillgå därute.
Kontraster, stort och smått- knoppiga körsbärsblommen(köpt) bredvid de små snödropparna.
Blir ännu en gång påmind om hur mycket glädje något så litet kan ge.
Ett rum lyfts och får en finaste känsla av omvårdnad och hemtrevnad då det finns en blomma att få vila ögat på.
 
 
#1 - - Fanny:

Sååå fint!

Svar: Tack snälla!
Louise Bondebjer