Besöket på Green..

För några dagar sedan var jag och ett antal Matbloggare i Skåne inbjudna till ett trevligt minievent på Green Matmarknad, beläget vid Turning Torsos fot i Malmös "Västra hamnen"- en fullspäckad butik med enbart ekologiska & tillsatsfria varor.
Butiken rymmer mestadels livsmedel men även krämer, tvättmedel, blöjor(Naty) och sådant som vi dagligdags konsumerar i våra liv. Vi fick berättat för oss fördelarna med att konsumera ekologiskt och tillsatsfritt, varor där man har tänkt till omgivningens bästa från A till Ö! 
Vi botaniserade bland hyllorna med stora & nyfikna ögon och gavs information om butikens tänk kring val av produkter att sälja. Ett gediget arbete med bred research är gjord för att få platsa på Greens hyllor.
Färskt bröd levererat av Organic Bakery!
Säsongstänket är stort på Green och närodlat och ekologiskt odlat är självklarhet!
För den som gillar smakfulla förpackningar, är ett besök på Green uppskattat. Jag är storfavorit sedan tidigare av Södervidinges bröd så var tvungen att köpa deras knäcke. Såå fina förpackningar med mönstret "Papegoja med blomsterurna" som vävdes ursprungligen i skånska Everlöv på sent 1700-tal- både snyggt och gott!
I cafét kan man äta god mat, läckra bakverk och varmt och kallt att dricka. Här arrangeras mindre evenemang och det är trevligt att kunna sitta mitt i butiken och se vad som händer i köttdisken, bakom caféets kulisser och vad de omkringstrosande kunderna stppar i sina varukorgar.
Bekantade mig för första gången med tidningen "Hunger", mycket läsvärt kring allt vad vi stoppar i oss!
Under vår vandring genom butiken dök en mängd frågor upp av oss bloggare- det är verkligen intressant att se vad vi engageras av vad vi stoppar i oss- med all rätt!
Vi bjöds på 3 otroligt goda Vegantilltugg i glas:

En smakrik tomatsalsa med rödlök, olivolja, citron, flingsalt, basilika- kul med en liten twist av citrus till den klassiska bruschettatoasten!

En krämig svampröra med svenska kantareller, shiitake från Hällestad, svart vitlök, sparris, citron, krasse, aioli och lite valnöt- Smaskens!

Till sist, fräscha Vårrullar, bestående av: rispapper, risnudlar, gurka, morot, romansallad, mynta, koriander, thaibasilika, lime, soja, sesamolja- hur somrigt och gott som helst!

I veckan som gick åt jag lunch från Greens fräscha salladsbar; kimchi, romansallad, marinerad zuccini mm- och så lite god dundervitaminströssel "on top"! Kokostoppen nedan kommer jag sent att glömma:)
För den medvetne matkonsumenten är Green en guldgruva att bekanta sig med oavsett om man är i behov av att storhandla, komplettereringshandla, bara ses sig om i trivsam stormarknadsmiljö, ta en kopp kaffe och läsa en tidning, köpa med sig lunch eller köpa gott kött till lördagens middag!
Go Go Green!
Louise by Lisa på landet
 
 
 
 
#1 - - Ninni - Vimsiga mamman:

men så härligt! fina bilder me