Tankar från barnbokhyllan!

Att läsa en liten bok för barnen om kvällen innan gonatt måste vara absolut bästa sättet att avsluta dagen på.
Det är inte alltid det riktigt blir så men oftast! Vanligt förekommande är att en viss bok blir favoriten under en tid och får läsas om och om igen, men förr eller senare byts den ut mot något nytt och spännande!
I varje barnbok vi har, även vuxenböcker, kokböcker- oavsett bok- så skriver jag alltid på bokpärmens insida vem som fått boken, vid vilket tillfälle och datum. Det är såå roligt att läsa i efterhand!
Barnen fullkomligt älskar att få läst dessa rader för sig och det är helt enkelt mitt lilla boktips för kvällen, således ingen specifik bok utan snarare att då ni får en bok i present, eller ger bort en bok- fatta pennan och skriv eller låt personen i fråga skriva några personliga rader i boken, eller klistra in det handskrivna kortet som eventuellt gavs i samband med boken som present.
Ett underbart minne att läsa då åren går och de utvalda orden ger verkligen en extra personlig dimension kring boken.
Jag blir helt rörd då jag läser att boken jag håller i min hand fick jag; i dop-present av Moster Lilly, på 2- årsdagen av faster Pyttan eller i samband med studentuppvaktningen av familjen Nordström. 
Många värdefulla tankar väcks till liv och inte minst härligt med handskrivna budskap...
Många äldre barnböcker är jag väldigt förtjust i, färg och form och texter och bilder är helt enkelt annorlunda mot dagens böcker, och följer gärna med mig hem efter besök på loppis, antikvariat eller så..
Nedan följer lite foto från barnbokshyllan!
Såå charmiga barnböcker från mitten av 1900-talet!
Jag kan sitta och bläddra och bläddra hur länge som helst och i vissa fall känns bokens text och teckningar nästan handskrivet- de böckerna placeras längst upp i bokhyllan för säkerhets skull!
God bok och God kväll till er alla
#1 - - Hanna Karlsson:

Vilket bra tips!

Svar: Tacktack! Tar inte mer än en ngn minut att skriva ett litet budskap i boken och det är så mysigt att få ta del av i efterhand...
Louise Bondebjer